Коаліційні війська продовжують операцію проти Лівії

Атака коаліційних сил на автоколону військ Каддафі

Збройні сили західних країн провели другий раунд ракетних атак проти військ лівійського лідера Муаммара Каддафі , щоб припинити наступальну операцію проти контрольованих повстанцями міст. Командування американських військ заявило, що атаки за допомогою крилатих ракет «Томагавк» та авіарейди завдали значних шкоди лівійській протиповітряній обороні.

Разом з американськими військами, в операціях проти Лівії беруть участь британські, французькі та інші сили, які запроваджують в життя повітряну зону, заборонену для лівійських літаків. Зона має на меті захистити цивільних лівійців від атак сил Каддафі, які намагаються придушити започатковане місяць тому повстання проти його 42-річного правління.

Американські офіційні особи кажуть, що лівійський лідер не є мішенню, хоча, згідно з повідомленнями, в результаті ракетної атаки в неділю був пошкоджений адміністративний будинок у житловому комплексі Каддафі.

Як заявив міністр оборони США Роберт Ґейтс, Сполучені Штати сподіваються, що через кілька днів контроль над місією в Лівії правдоподібно буде передано Франції і Великобританії, або НАТО.