Танки Leopard 2 з Німеччини вже надійшли до України - медіа

Українські солдати оточені після тренувань на танках Leopard 2 на полігоні в Бергені, Німеччина. 14 березня 2023/ Bundeswehr/Reuters

Вісімнадцять танків Leopard 2 з Німеччини вже надійшли до України. Про це з посиланням на свої джерела повідомляють агенція Reuters і німецьке видання Spiegel.

Окрім цих танків, які вважають найбільш придатними до бойових умов в Україні, Берлін передав Києву 40 БМП Marder і дві броньовані ремонтно-евакуаційні машини. Також, за даними джерела Reuters, до України надійшли й три танки Leopard із Португалії.

Раніше ЗСУ отримали вісім німецьких танків з Норвегії, а на початку березня Польща повідомила, що надішле Україні ще 10 Leopard 2. У середині березня стало відомо, що українські військові майже завершили навчання на танках у Німеччині.

Дивіться також: “Найкращі з найкращих”. Репортаж з військової бази США, де українці опановують Patriot

При цьому минулого тижня координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі розповів, що Сполучені Штати шукають варіанти пришвидшити доправлення танків Abrams до України.

У лютому в Пентагоні заявляли, що відправлення американських танків M1 Abrams в Україну - це "не питання тижнів", йдеться про "опції менше двох років, менш ніж півтора року". Однак Reuters повідомляє, що тепер за новим планом Пентагон може здійснити доставлення Abrams вже цієї осені.

У статті використано матеріали Reuters