Імідж НАТО покращився на обох сторонах Атлантики

У Північній Америці і Європі погляди на НАТО в цілому покращилися за останній рік, згідно з новим опитуванням дослідницького центру Pew. Сьогодні приблизно шість із десяти американців прихильно ставляться до союзу безпеки. Для порівняння, в 2016 році лише трохи більше половини підтримували Північноатлантичний союз.

Підтримка НАТО також зміцніла в Канаді, Німеччині, Нідерландах і Польщі. І після різкого падіння рік тому більшість французів знову висловила прихильне ставлення до організації.

Покращене ставлення до НАТО йде по п'ятах президентської кампанії в США, під час якої тодішній кандидат Дональд Трамп назвав НАТО «застарілим» і поставив під сумнів, чи будуть США виконувати своє зобов'язання виступити на захист своїх союзників з НАТО. З моменту вступу на посаду президент Трамп висловлював підтримку НАТО, зауважує Pew.

Але, незважаючи на такі коливання в тому, як НАТО характеризується нинішньою адміністрацією США, більшість європейців, як і раніше, впевнена, що Вашингтон прагне до принципу взаємної оборони. Зокрема, на запитання, чи буде США використовувати військову силу для захисту члена НАТО у разі нападу з боку Росії, більшість у кожній з опитаних країн вважає, що вони будуть, інформує дослідницький центр.

Дивіться також: Трамп назвав тероризм та російську агресію серед головних загроз, на яких має сфокусуватися НАТО

Your browser doesn’t support HTML5

Трамп назвав тероризм та російську агресію серед головних загроз, на яких має сфокусуватися НАТО. Відео