Мубарака викликають на допит до Генпрокуратури Єгипту

Демонстранти на головній площі у Каїрі.

Генеральний прокурор Єгипту викликав поваленого президента Госні Мубарака на допит у справах щодо вбивства демонстрантів та привласнення громадського майна.

У заяві з цього приводу зазначається, що синів Мубарака, Джамала та Алу, також викликано до Генпрокуратури у справі стосовно корупції.

Повідомлення про це надійшло після того, як Мубарак заявив, що висунуті проти нього звинувачення є безпідставними і, що він має право захищати свою репутацію, як також репутацію своєї родини.

Заява Мубарака передавалася каналом новин «Аль-Арабія» у неділю. Це перший публічний виступ колишнього президента з часу усунення його від влади внаслідок масових протестів у лютому.

Мубарак сказав, що він готовий співпрацювати з властями, які розслідують справу його фінансів. Він заявив, що у нього не має жодних рахунків в іноземних банках чи великої кількості нерухомого майна за кордоном.

Протестувальники посилюють тиск на військових правителів Єгипту, щоб вони притягнули колишнього президента до судової відповідальності за корупцію та інші злочини.

Вже третій день поспіль на головній площі у Каїрі тривають протести проти голови Ради збройних сил країни фельдмаршала Мохамеда Тантаві. Демонстранти звинувачують армію Єгипту у тому, що вона захищає Мубарака, який разом із своєю родиною перебуває під домашнім арештом у курортному містечку Шарм-ель-Шейх.