Військове протистояння на Донбасі вдасться припинити на початку вересня, сподівається Порошенко

Президент України Петро Порошенко сподівається, що військове протистояння на сході України вдасться припинити на початку вересня.

«Ми очікуємо, що з наступного тижня буде продемонстрований реальний прогрес у переговорах щодо досягнення миру. Адже ми занадто близькі до точки неповернення. Кожен учасник цього конфлікту має розуміти відповідальність, і давайте не розпалюватимемо іскри нової війни в Європі», − сказав він на брифінгу після зустрічі з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу в Брюсселі в суботу.

Він додав, що в цьому контексті відчуває повну підтримку з боку ЄС у питанні якнайшвидшого мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

«У нас є повне розуміння, що не існує лише військового шляху вирішення цього конфлікту. Ми пропонуємо мирний план президента України щодо врегулювання ситуації», − наголосив глава держави, додавши, що в цьому питанні потрібен діалог.

Президент України Петро Порошенко перебуває у Брюсселі з одноденним робочим візитом, мав зустріч із президентом Ради Європейського Союзу Германом Ван Ромпеєм. Глава Української держави також бере участь у саміті Європейської народної партії, а також виступить перед главами 28 держав та урядів країн ЄС у рамках саміту Євросоюзу.

Передрук з "Радіо Свобода"