Поліція в Тегерані розігнала студентський протест

Очевидці у столиці Ірану Тегерані повідомляють, що сотні студентів, незважаючи на офіційну заборону протестів, вийшли на вулиці, щоб відзначити річницю придушення масового студентського мітингу в іранській столиці 10 років тому. За словами очевидців, поліція застосувала палиці і сльозогінний газ для розгону людей, які намагалися влаштувати мітинг неподалік Тегеранського університету.

У повідомленнях говориться, що зібралося приблизно 700 студентів, деякі з яких скандували такі гасла як «смерть диктатору».

Згідно з джерелами, протест був скликаний прихильниками опозиційного лідера Мір Госсейна Мусаві саме для відзначення десятої річниці студентських протестів.

Органи влади заявили, що вони придушать будь-які протести. За повідомленням іранського інформаційного агентства ІРНА, губернатор Тегерану Мортеза Тамадон сказав, що не було дано жодного офіційного дозволу на проведення мітингів, і тому буде застосовано «безпощадні заходи» проти кожного, хто порушить заборону на протести.

У деяких районах Тегерана, включно з районом неподалік столичного університету, посилено заходи безпеки.

Студентському протесту передували масові мітинги в Тегерані на знак протесту проти проголошення Махмуда Ахмадінеджада переможцем нещодавніх президентських виборів. Прихильники опозиції, яка на виборах підтримувала Мусаві, вважає, що результати були сфальсифіковані на користь Ахмадінеджада.