Полу Добрянськi нагороджено українським орденом

Заступник державного секретаря США з питань демократії та глобальних справ Пола Добрянські отримала український Орден за заслуги третього ступеня. Орден, яким її нагородив президент Ющенко, американському високопосадовцю українського походження вручив посол України у США Олег Шамшур.

Церемонія вручення нагороди відбулася у посольстві України у Вашингтоні. На подію, що пройшла майже у сімейній атмосфері, зібрались гості, колеги та друзі Поли Добрянські. Приймаючи нагороду, вона висловила вдячність усім, хто вболіває за долю України і намагається своїми зусиллями наблизити Україну до євроатлантичного співтовариства.

Батьки Поли Добрянські походили з України. Тому для неї, громадянки США, ця нагорода є надзвичайно великою цінністю. «Уся моя родина емігрувала з України. З малих років я слухала про історію, про культуру про унікальність України і я надзвичайно горда за свої коріння», - сказала вона.

Пола Добрянські каже, що радісною звісткою про отримання нагороди вона ще встигла поділитись з своїм батьком - багаторічним президентом Українського Конгресового Комітету Америки Левом Добрянським, який помер ранiше цього року. За її словами, її робота на державній службі, сприяння розвитку демократії у світі і в Україні є продовженням справи її батька.

«Я щаслива що мала нагоду працювати з президентом Ющенком, його дружиною та багатьма українцями, які намагаються покращити життя українців та їхнє майбутнє».

Колишній посол США в Україні Вільям Ґрін Міллер каже, що нагороду Пола Добрянські заслужила своєю багаторічною працею.

«За її надзвичайний характер, її справжній внесок у покращення відносин між Україною та США. Знання про Україну вона здобула у родині, але більш важливо, що це частина її щедрої особистості і справжнього співчуття до всього, що собою уособлює новітня Україна – незалежна, демократична держава з сучасною нацією. Вона надзвичайно горда за свої корені і, я думаю, важливу роль тут відіграє її внесок у покращення відносин між нашими країнами».

Пола Добрянські iз задоволенням погодилася прикріпити нагороду на її костюм. Це не лише цінна нагорода, мені також подобається гармонія її кольорів, – сказала заступник державного секретаря США, до речi найвищий на сьогоднi американський державний службовець українського походження.