В Індонезії триває конференція з питань кліматичних змін

В Індонезії розпочала роботу міжнародна конференція, на який обговорюють питання кліматичних змін на планеті. В організованому ООН заході беруть участь представники майже 190 країн світу.

Відкриваючи 12-денну конференцію, голова Комітету Об'єднаних Націй з питань змін клімату закликав світових лідерів пришвидшити переговори щодо створення нової міжнародної угоди, скерованої на боротьбу з потеплінням на планеті. Учасники конференції планують розпочати роботу над документом, що замінить Кіотський протокол, дія якого вигасає у 2012-му році. ООН закликає закінчити процес написання проекту нової угоди до 2009-го року.

Між тим, новий Прем'єр-міністр Австралії Кевін Радд за кілька годин після складення присяги ратифікував Кіотський протокол. Радд назвав підписання протоколу першим офіційним кроком свого уряду. Наступного тижня, він особисто візьме участь у роботі конференції в Індонезії.

Кіотський протокол зобов'язує країни, які його підписали, зменшити викиди вуглекислого газу в атмосферу, починаючи з наступного року. Після кроку Австралії, єдиною великою індустріальною країною, яка не ратифікувала Кіотських домовленостей залишаються Сполучені Штати. Уряд США мотивує це тим, що виконання умов протоколу нанесе шкоди американській економіці.