Нова програма для молодих українських урядовцiв

Американська організація «Національний демократичний інститут» завершує прийом документів на стажування від молодих співробітників українського уряду. Кількамісячний тренінг має на меті залучити до роботи в органах влади нове покоління фахівців.

Американська неурядова організація Національний демократичний інститут, скорочено NDI, поставила собі амбітну мету – привести в центральні органи виконавчої влади в Україні нове покоління фахівців. Саме таке завдання стоїть перед Програмою урядового стажування. Вона заснована за підтримки Кабінету міністрів України та Секретаріату президента.

Вимог до кандидатів декілька - бути громадянином України віком до 30-ти років та вільно володіти українською. Обов`язкова вища освіта, досягненя в академічній сфері та бажання працювати в органах виконавчої влади. Місце проживання кандидатів – не має значення. Ними можуть бути і мешканці столиці і регіонів.

Програма передбачає залучення двох категорій учасників: інтернів та працівників уряду, стаж роботи яких не перевищує шести місяців. Обидві групи пройдуть курс тренінгів та навчальних семінарів. Навчання почнеться вже у жовтні цього року і триватиме чотири місяці. Програма передбачає стажування протягом місяця в структурах виконавчої влади східноєвропейських країн. Після повернення в Україну інтерни будуть направлені у відповідні до їх кваліфікацій міністерства для подальшого стажування. Учасники мають скласти звіт про результати стажування за кордоном з конкретними рекомендаціями для втілення відповідними урядовими структурами.

Відбір обох груп учасників проводитиме незалежна Рада, до складу якої входять: представники NDI, уряду, Секретаріату президента України, посольств країн-учасниць програми, а також незалежні експерти.

Детальну інформацію про умови участі в програмі урядового стажування та зразок аплікаційної форми можна знайти на Інтернет-сторінці NDI за адресою www.ndi.kiev.ua або за телефоном у Києві: 279 87 00. Прийом документів триватиме до кінця тижня.