Ціни на акції Moderna знизились на тлі позитивних новини від інших розробників протикоронавірусної вакцини

Ціна на акції компанії Moderna, розробника вакцини від COVID-19, знизились на 11% в понеділок, після обнадійливих новин про хід випробувань вакцини проти кронавірусу, що проводяться Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Всі 1 077 учасника першої та другої стадій розробки вакцини проекту Оксфорда та AstraZeneka показали позитивну імунну та клітинну реакцію на вакцину.

Д-р Ентоні Поллард, співавтор Оксфордського дослідження, в онлайн коментарі для преси назвав здобуток «важливою віхою на шляху до розробки вакцини», пише USA Today.

Ці новини а також зменшення рейтингу компанії Модерна від JP Morgan, називають серед причин падіння її акцій. Минулого тижня Модерна виступила з позитивними новинами, оголосивши, що прототип вакцини, розроблений компанією, викликав продукування антитіл. Компанія розпочала третю фазу випробувань вакцини, до якої буде заслужено більше 30 000 людей.

Дивіться також: Потенційна вакцина проти коронавірусу компанії Moderna викликала сильну імунну реакцію у всіх учасників ранньої стадії випробувань

Поллард назвав позитивні новини декількох компаній можливим свідченням того «що буде декілька влучень у ціль».

В понеділок американська компанія Pfizer та німецька BioNTech розкрили додаткові дані про розробку ними вакцини, де йшлося, що прототип вакцини був безпечним і викликав реакцію імунітету у пацієнтів. Акції цих компанії показали позитивну динаміку в понеділок, пише CNBC.

Наразі більше 100 компаній розробляють вакцину від коронавірусу, до двадцяти проектів перебувають на стадії випробування на людях, розробки ще 130 - на більше раннії стадіях, згідно до даних Всесвітньої організації охорони здоров‘я.

Дивіться також: Лікар розповідає про ситуацію в лікарні Маямі. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Лікар розповідає про ситуацію в лікарні Маямі. Відео