Трамп заявив, що не хоче насильства і розкритикував спроби оголосити йому новий імпічмент

Президент США Дональд Трамп перед відправленням до Техасу, 12 січня 2021 року

Президент США Дональд Трамп у вівторок став на захист свого звернення до протестувальників 6 січня. Під час спілкування з пресою перед своїм візитом до Техасу, Трамп заперечив, що його слова погіршили ситуацію, або спонукали до насильства чи заворушень у Вашингтоні. «Люди вважали, що те, що я сказав, було абсолютно відповідним», - підкреслив він.

«Ми не хочемо насильства, - заявив він. - Насильство - ніколи. Ми не хочемо жодного насильства».

Трамп також розкритикував ініціативу конгресменів від Демократичної партії США оголосити йому імпічмент.

«А щодо імпічменту - насправді, це продовження найбільшого в історії політики полювання на відьом. Це сміховинно. Це абсолютно сміховинно. Імпічмент викликає величезну лють. Ви це робите і це жахливо». Трамп додав, що імпічмент являє собою небезпеку.

В понеділок троє конгресменів від Демократичної партії США внесли до Палати представників Конгресу проект постанови про імпічмент президента США Дональда Трампа за «підбурювання до заколоту».

В проекті постанови конгресмени звинувачують Трампа у «навмисному підбурюванні до насильства проти уряду Сполучених Штатів». Зокрема йдеться про промову Трампа на акції протесту 6 січня, де він стверджував, що виграв президентські вибори і закликав прихильників йти до Капітолію. В результаті нападу юрби на Капітолій загинуло п‘ятеро осіб.

Трамп відправився до техаського містечка Аламо, що на кордоні з Мексикою. Своїм візитом президент планує відзначити завершення побудови більше 640 кілометрів стіни на кордоні.

Перед відльотом Трамп відзначив успішність свого проекту.

«Ми зупиняємо велику частину незаконної імміграції», - сказав він, Трамп додав: «Стіна справді змінила ситуацію на південному кордоні».

Побудова стіни на кордоні з Мексикою задля зменшення нелегальної імміграції була одним із основних пунктів передвиборчої програми Трампа в 2016 році. За час його президентства уряд побудував сотні кілометрів огорожі заввишки 9 метрів.

Дивіться також: Демократи у Конгресі заявляють, що Дональд Трамп повинен понести відповідальність за підбурювання людей до нападу на Капітолій. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Демократи у Конгресі заявляють, що Дональд Трамп повинен понести відповідальність за підбурювання людей до нападу на Капітолій. Відео