Facebook говорить, що відхилив 2 мільйони рекламних повідомлень за спроби «зашкодити голосуванню» на виборах США

Нік Клегг, віце-президент компанії Facebook

Соцмедійна компанія Facebook заявила, що відхилила 2,2 мільйона рекламних повідомлень в Facebook та Instagram а також усунула 120 000 дописів за спроби «зашкодити голосуванню» на президентських виборах у США. Про це в інтерв‘ю французькому виданню Journal du Dimanche, опублікованому в неділю, заявив віце-президент Facebook Нік Клегг, пише AFP.

«Тридцять п‘ять тисяч співробітників дбають про безпеку наших платформ і долучаються до питання виборів, - заявив Клегг. - Ми працюємо в партнерстві з 70 ЗМІ, включаючи п‘ять у Франції з питання перевірки інформації». Однак, зауважує видання Verge, деякі ЗМІ, такі як АВС та Snoop, полишили це партнерство, що може свідчити про складнощі в ініціативі.

Клегг також заявив, що компанія використовує технологій штучного розуму, які «дозволили усунути мільярди дописів та неправдивих акаунтів ще до того, як про них повідомили користувачі».

Дивіться також: Facebook заборонив рекламу, спрямовану на делегітимізацію виборів у США

Наприкінці минулого місяця, Facebook запровадив заходи, спрямовані проти зловживання соцмережею під час виборчого процесу у США. Зокрема заходи забороняють дочасні оголошення про перемогу на виборах а також рекламу, спрямовану на делегітимізацію результатів виборів.

Президент США Дональд Трамп розкритикував Facebook та Twitter за обмеження поширення публікації New York Post, що буцімто виявила нові докази зловживань колишнього віце-президента США Джо Байдена в Україні.

Дивіться також: Bолонтери у США доставляють для виборців на дільницях піцу. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Bолонтери у США доставляють для виборців на дільницях піцу. Відео