Для логістики постачання медичного обладнання зі США в Україну задіяли резерв Військово-морських сил

Спеціалісти з логістики та солдати з резерву ВМС США сортують медичне обладнання для допомоги Україні. 1 вересня 2020 року

Щоб доставити в Україну медичне обладнання на суму понад 3,2 мільйона доларів у рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні у США задіяли солдат із Командування систем постачання озброєння Військово-морських сил США. Про це йдеться у прес-релізі на веб-сайті цього підрозділу ВМС США.

“У нас було понад 200 комерційних піддонів і була низка складних проблем, що виникли між постачальником у пункті спільної консолідації в Пенсильванії та нашими партнерами в Україні”, - повідомила керівниця відділу логістики у системах постачання ВМС США Колін Дістел-Сміт.

За її словами, щоб розв'язати ці проблеми вчасно та ефективно, задіяли спеціалістів з питань медичної логістики із резерву армії США.

Солдати використали свій час зі щорічного періоду тренування у штаті Пенсильванія, щоб отримати, розподіляти, інспектувати та провести інвентар понад 5 тисяч одиниць товару.

Крім того, серед обов'язків військових було відкинути прострочені товари (або ті, термін придатності яких вийде по прибуттю в Україну), перевірити етикетки та упаковку, належне маркування, щоб товар відповідав вимогам української митниці.

“Я не можу надякуватись резерву американської армії, - сказала Дістел-Сміт. - Вони є чудовою групою і дуже нам допомогли”.

У повідомленні ВМС США йдеться, що скрупульозний характер роботи вимагав унікальних знань, досвіду та уваги до деталей, що солдати змогли забезпечити. Навіть найменша проблема могла б призвести до затримки поставок або до неможливості використання товару взагалі.

Товар був доставлений в Україні у грудні і успішно пройшов митницю, про це повідомив директор офісу логістики Командування систем постачання озброєння ВМС США Скотт Огенбоу.

Дивіться також: Спільне звернення до американців від колишніх президентів США Обами, Буша та Клінтона

Your browser doesn’t support HTML5

Спільне звернення до американців колишніх президентів Барака Обами, Білла Клінтона та Джорджа Буша. Відео