Мінпраці США закликає працівників негайно повідомляти про небезпечні умови праці

Міністерство праці США попереджає роботодавців про незаконність покарання працівників, які говорять про небезпечні умови праці під час епідемії коронавірусу. Міністерство у середу закликало працівників направляти у відомство скарги, якщо вони будуть піддані подібним неправомірним діям з боку їх керівництва.

«Робітники мають право на безпечні та здорові робочі місця. Будь-який працівник, який відчуває, що проти нього застосували покарання за розповсюдження інформації про небезпечні умови праці, повинен повідомити нас про це негайно!» - сказала заступниця міністра праці Лорен Светт.

Попередження Мінпраці надійшло на тлі нещодавніх скарг працівників медзакладів щодо нестачі персонального захисного обладнання.

Минулого місяця лікар швидкої у штаті Вашингтон був звільнений після заяв про небезпечні умови їх праці. Одна з лікарень у Нью-Йорку, Як повідомляє агентство Bloomberg попередила своїх працівників, що вони будуть звільнені, якщо говоритимуть з пресою без попереднього дозову керівництва.

Мер Нью-Йорка де Блазіо наказав відкрити розслідування проти компанії Amazon, яка минулого місяця звільнила одного з працівників, який очолив страйк з вимогами покращення умов безпеки праці. Амазон у свою чергу стверджує, що він був звільнений через порушення вимоги самоізолюватися на 14 днів після контакту з колегою, у його був підтверджений коронавірус.

Дивіться також: Як пандемія Covid-19 змінила вибори у президенти CША 2020. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Як пандемія Covid-19 змінила вибори у президенти CША 2020. Відео