З розкладу держсекретаря США зникла зустріч з президентом Путіним

З розкладу держсекретаря США Рекса Тіллерсона зникла зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним під час його візиту в Москву.

Про це повідомляє кореспондент «Голосу Америки» в Білому домі Стів Герман. Державний департамент не відповів на запит «Голосу Америки» відносно того, чи був змінений розклад Рекса Тіллерсона з часу авіаударів США по сирійській військовій базі.

Як відомо, держсекретар США Рекс Тіллерсон планує візит до Москви 12 квітня - всього через кілька днів після ракетного удару ВМС США по сирійській авіабазі в відповідь на атаку з застосуванням хімічної зброї, яка привела до загибелі цивільного населення.

За словами офіційних осіб, глава зовнішньополітичного відомства спробує переконати Росію переглянути політику підтримки уряду сирійського президента Башара Асада.

У суботу міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що скасовує свій візит до Москви, запланований на 10 квітня: «Сирійські події кардинальним чином змінили ситуацію», - йдеться в офіційній заяві Джонсона.