Керрі обговорює сирійську кризу з європейськими союзниками у Лондоні

Планується, що Держсекретар Керрі матиме зустрічі з міністрами закордонних справ Німеччини та Франції у спробі поновити зусилля по мирному врегулюванню в Сирії.

Напередодні Керрі зустрічався в швейцарській Лозанні з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим та представниками кількох близькосхідних країн. Після зустрічі Керрі сказав пресі, що сторони досягли певного консенсусу відносно ряду шляхів, які можуть призвести до припинення вогню у Сирії. Він додав, однак, що під час переговорів були деякі складні та напружені моменти, а сторони сядуть за стіл переговорів знову в понеділок, щоб обговорити подальші кроки.

Зустрічі в Лондоні відбуваються у той день, коли сирійські повстанці за підтримки Туреччини перебрали у ІДІЛ контроль над північним містом Дабік, символічного для джихадистів. Місто Дабік розташоване лише у 10 кілометрах від кордону з Туреччиною. Президент Туреччини Реджеп Ердоган пообіцяв у суботу встановити «вільну від тероризму зону площею 5 тисяч квадратних кілометрів» навколо турецько-сирійського кордону.