За посилення кібербезпеки України спільно візьмуться Microsoft і Держспецзв’язок

Your browser doesn’t support HTML5

Про кібер загрози Україну буде попереджати Майкрософт

Фахівці корпорації Microsoft та українського Держспецзв'язку спільно візьмуться за посилення кібербезпеки України. Відповідну угоду про співпрацю їх представники підписали у посольстві України у Вашингтоні. Угода, що передбачає обмін технічними даними, дозволить українським і американським фахівцям разом створювати нові сценарії боротьби із кібератаками та міжнародною злочинністю в інформаційній сфері. За словами голови Держспецзв’язку України Володимира Звєрєва, угода є визнанням успіхів українців у питаннях кібербезпеки. А от у компанії Microsoft називають початок співпраці в галузі урядової безпеки із Україною - «історичним моментом».

«Перевагою, яку Україна отримає в рамках співпраці по «Програмі урядової безпеки», стане доступ до усіх вихідних кодів нашого програмування і можливість перевіряти їх. «Майкрософт» працює над тим, щоб зберігати доступ до інформації, охороняти її приватність заради наших же клієнтів. Тепер ми станемо працювати в цьому напрямку і з Україною. «Майкрософт» буде отримувати інформацію з України із вашою кіберекспертизою, і навзамін надавати Україні інформацію з наших численних центрів щодо кіберзагроз, які можуть бути як кримінальними, так і міжнародними за своїм характером», - зазначив директор з питань захисту інформації та національної кібербезпеки Мicrosoft Джеймі Віллі.

Голова Держспецзв'язку Володимир Звєрєв наголосив, що всі ми живемо в кіберпросторі:

«Користуємося смартфонами, планшетами... і фактично від того, як захищені наші дані, як захищена інформація, яка циркулює в мережах – залежить і наша безпека. Фактично підписання цієї угоди дає нам можливість розширити знання в питаннях кібербезпеки, а також підняти і підвищити рівень з розробки тих документів, які стосуються кібербезпеки».