Спеціальні потреби

«Антрацитовий шлях» Пенсильванії прислужився Україні


потяг RBMN
потяг RBMN

Ряд компаній штату Пенсильванія долучається до виконання контракту на поставку вугілля для України. Перша поставка вийде з порту Балтимор в Україну до кінця цього місяця, підтвердив Українській службі «Голосу Америки» представник компанії XCoal Тед О'Браян.

До виконання контракту, який з американської сторони координує XCoal, долучилася низка компаній штату. Закупівлю 350 000 тонн антрациту забезпечила компанія Reading Anthracite Coal з міста Поттсвіль, Пенсильванія. Доставкою вугілля Пенсильванії до порту та забезпеченням вагонів для перевезення антрациту опікується залізнична компанія Reading & Northern (RBMN). Всього планується поставити 700 000 тонн, і половина тоннажу буде забезпечена антрацитом з Пенсильванії з шахт, які обслуговує Reading & Northern, йдеться в заяві компанії для преси.

Ми завжди були відомі, як «Антрацитовий шлях» і тепер ми отримали нагоду показати світові наскільки гарними є наші послуги і який гарний – пенсильванський антрацит
керівник компанії Reading & Northern Ендрю Маллер

Українській компанії «Центренерго» саме потрібен антрацит. «Це – частина вугільної промисловості, яка переживає важкі часи. З цим всі погодяться», - сказав Ґреґ Дрісколл, керівник Blaschak Coal Corp. з повіту Шуйлкілл в коментарі для преси. Він та декілька інших керівників антрацитових шахт брали участь в зустрічах з представниками «Центренерго», коли поставки обговорювались в червні. «Їх потреби перевищували можливості однієї компанії», - зазначив він. Blaschak Coal продає близько 350 000 тонн вугілля кожен рік. Зрештою, за контракт взявся один з найбільших експортерів вугілля XCoal, а Blaschak Coal відправило біля 4 000 тонн з першою партією, повідомляє місцева газета Pittsburgh Post-Gazette.

Керівник компанії RBMN Енді Мюллер вітає керівника компанії XCoal Ентоні Трешера в Порт Клінтон, для відзначення угоди щодо України, фото RBMN.

Залізнична компанія Reading & Northern завантажить вугілля в шести різних точках, і потім передасть потяги залізничній компанії Norfolk Southern в місті Редінґ, Пенсильванія. Ця компанія вже буде доставляти вугілля від Редінґу до терміналу CNX в Балтиморі.

Урядових грошей (США) тут немає, урядових субсидій немає. Це – справжня комерційна угода
Ендрю Мюллер

«Reading & Northern приємно працювати в партнерстві з XCoal та Norfolk Southern над цією чудовою нагодою. Ми завжди були відомі, як «антрацитовий шлях» і тепер ми отримали нагоду показати світові наскільки гарними є наші послуги, і який гарний – пенсильванський антрацит. Наші роки інвестицій до вугільних вагонів і розгалуженої залізничної системи окуповуються нашою здатністю забезпечити перевезення потягів з більше 30 вагонів протягом 5 місяців», - йдеться в заяві керівника компанії Reading & Northern Ендрю Мюллера.

Уряд США допоміг організувати угоду, але, не субсидіює поставки. «Урядових грошей тут немає, урядових субсидій немає. Це – справжня комерційна угода», - повідомив Ендрю Мюллер в інтерв’ю місцевому телеканалу WFMZ-TV.

Дивіться також: Росія витрачає на лобізм у Вашингтоні значно більше, ніж Україна - експерт з урядових зв'язків у США Макконнелл

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

XS
SM
MD
LG