Спеціальні потреби

Новий президент Зімбабве обіцяє провести в країні необхідні реформи


Інавгурація нового президента Зімбабве Еммерсона Мнангагви
Інавгурація нового президента Зімбабве Еммерсона Мнангагви

Новий лідер Зімбабве Еммерсон Мнангагва склав у п’ятницю президентську присягу і обіцяв провести реформи, щоб пом’якшити багаторічну економічну кризу.

Президент Еммерсон Мнангагва приходить до влади в країні, яка зазнала чимало проблем у результаті авторитарного правління Роберта Муґабе, який у вівторок подав у відставку після 37 років перебування на посаді. Це сталося під тиском збройних сил і правлячої партії.

У своїй інавгураційній промові новий президент заявив, що Зімбабве намагатиметься заплатити міжнародну заборгованість, пом’якшити обмеження на імпорт і доклалатиме зусиль для запевнення, що зімбвавійці матимуть легший доступ до твердої валюти. Ця обіцянка викликала оплески задоволення в країні, де вважаються законним дев’ять різних валют, але де доступ до готівки дуже обмежений.

Він також сказав, що компенсуватиме фермерам, у яких відібрано ферми за правління Муґабе. Критики Муґабе кажуть, що спірна земельна реформа, яка позбавила досвідчених білих комерційних фермерів їх землі, спричинила голод у країні, яку раніше вважали житницею півдня Африки.

Новий президент перебуватиме на посаді протягом решти терміну Муґабе, який має закінчитися в половині 2018 року. Після того, він обіцяв, що в країні відбудуться «демократичні» вибори.

Дивіться також: 100 тисяч доларів від Стенфордського університету отримали українці

100 тисяч доларів від Стенфордського університету отримали українці. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG