Спеціальні потреби

Зеленський зустрінеться із законодавцями США під час візиту у Вашингтон найближчими днями


Архівне фото. Президент України Володимир Зеленський виступає перед двома палатами Конгресу, 22 грудня 2022. Photo by Jim WATSON / AFP
Архівне фото. Президент України Володимир Зеленський виступає перед двома палатами Конгресу, 22 грудня 2022. Photo by Jim WATSON / AFP

Президент України Володимир Зеленський зустрінеться із впливовими американськими законодавцями під час свого візиту до Вашингтона цього тижня.

Як пише CNN, у четвер український глава виступить під час сенатського засідання, однак на спільній сесії обох палат Конгресу його виступу не планується. Засідання у Сенаті очолюватимуть демократ Чак Шумер і республіканець Мітч Макконнелл, пише Guardian.

Раніше стало відомо, що після участі у Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, Зеленський вирушить до Вашингтона, де зустрінеться із президентом Джо Байденом. Як заявив радник із нацбезпеки Джейк Салліван, у ці дні Вашингтон планує оголосити про додаткову допомогу Україні.

Раніше Голос Америки повідомляв, що лідери республіканців та демократів у Сенаті виступили із заявами на підтримку додаткового фінансування для України, закликавши своїх колег із Палати представників подолати суперечки та погодити законопроєкти про видатки, які включають зокрема й запит Білого дому на додаткове фінансування для України у розмірі 24 мільярдів доларів.

В Білому домі оптимістично оцінюють шанси на затвердження нового пакету допомоги Києву, але про відсутність консенсусу у Конгресі щодо допомоги свідчить зокрема те, що цього літа 70 законодавців від Республіканської партії спробували заблокувати подальше збільшення допомоги Україні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG