Спеціальні потреби

Зеленський зустрівся з Остіном у Пентагоні й вшанував пам'ять жертв теракту 11 вересня 2001


Мністр оборони США Ллойд Остін і президент України Володимир Зеленський у Пентагоні, Вірджинія, 21 вересня 2023. AP Photo/Andrew Harnik
Мністр оборони США Ллойд Остін і президент України Володимир Зеленський у Пентагоні, Вірджинія, 21 вересня 2023. AP Photo/Andrew Harnik

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Пентагоні із міністром оборони Ллойдом Остіном.

Після переговорів, Зеленський і Остін, разом із першою леді Оленою Зеленською та головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі вшанували пам'ять жертв теракту 11 вересня 2001 року і поклали квіти до Національного меморіалу 9/11.

Раніше у четвер український президент провів переговори із законодавцями у Палаті представників і Сенаті. Як повідомляв Голос Америки, лідер більшості у Сенаті США, сенатор-демократ Чак Шумер зацитував журналістам слова Зеленського із приватної зустрічі: "Якщо ми не отримаємо допомогу, ми програємо війну".

Далі Зеленський вирушає до Білого дому, де зустрінеться із президентом США Джо Байденом. Адміністрація Байдена раніше повідомила, що Байден планує оголосити новий "суттєвий" пакет допомоги Україні. Однак представник Ради безпеки США Джон Кірбі не уточнив, чи в нього входитимуть ракети далекої дії ATACMS, але сказав, що ведуться "активні" дискусії з цього питання.

Перша леді України нині пізніше виступить перед студентами університету Джорджтаун.

У статті використано матеріали Reuters

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG