Спеціальні потреби

Президент Зеленський прибув до Італії


Президента України Володимира Зеленського зустрічає міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні під час прибуття в римський аеропорт Чампіно, Італія, 13 травня 2023 року. МЗС Італії/Роздатковий матеріал через REUTERS
Президента України Володимира Зеленського зустрічає міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні під час прибуття в римський аеропорт Чампіно, Італія, 13 травня 2023 року. МЗС Італії/Роздатковий матеріал через REUTERS

Президент України Володимир Зеленський у суботу прилетів до Риму, де проведе зустрічі з президентом та прем’єр-міністром Італії, а також він також зустрінеться з Папою Римським Франциском у Ватикані.

Про плани свого візиту президент Зеленський повідомив у своїх соціальних мережах.

«Рим. Зустрічі з Президентом Італії Серджо Маттареллою, Премʼєр-міністром Джорджею Мелоні та Папою Римським Франциском. Важливий візит для перемоги України», – заявив президент.

Це перша зустріч президента Зеленського з понтифіком після вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року.

Як повідомляв Голос Америки, минулого місяця Папа Франциск сказав журналістам, що Ватикан бере участь у нерозголошуваних переговорах з Москвою і Києвом, щоб сприяти припиненню війни, щоб спробувати покласти край конфлікту, спровокованому повномасштабним вторгненням Росії в Україну. Подробиць він не навів, а українські та російські чиновники заявили, що їм не відомо про такі переговори.

Також Голос Америки повідомляв, що Італія є серед найбільших прихильників України в Європейському Союзі, виступає за швидший прийом України до ЄС.

Наприкінці лютого Джорджа Мелоні побувала з візитом в Україні, де пообіцяла організувати конференцію у Римі з відновлення України. Також Італія є серед країн ЄС і НАТО, які надають найбільшу допомогу зброєю, зокрема системами ППО.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG