Спеціальні потреби

Надання США зброї Україні може призвести до загострення ситуації на Донбасі – МЗС Росії


У понеділок в ексклюзивному інтерв’ю Українській службі «Голосу Америки» спецпосланець Держдепу з питань України Курт Волкер заявив, що Вашингтон «дуже серйозно» розглядає надання Україні летальної зброї для захисту від російської агресії

У Росії заявляють, що рішення Сполучених Штатів про постачання зброї в Україну може загрожувати загостренням ситуації на Донбасі.

«Таке рішення буде рівнозначно спробі підлити масло у вогонь. Думаю, навіть в американській адміністрації усвідомлюють це, ось чому такі поставки досі не здійснювалися, хоча конфлікт виник вже досить давно», – сказав директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС Росії Михайло Ульянов.

За його словами, «якщо зараз політика США зміниться у цьому напрямку, то це може загрожувати серйозним загостренням ситуації».

«Нічого такого не відбувається в Україні зараз, що б диктувала хоч найменшу необхідність таких небезпечних кроків», – сказав представник МЗС Росії.

Напередодні спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер в ексклюзивному інтерв’ю Українській службі «Голосу Америки» заявив, що Вашингтон «дуже серйозно» розглядає надання Україні летальної зброї для захисту від російської агресії.

«Вважаю, що існує величезна підтримка України і розуміння того, що вона має право на самооборону. Міністр оборони США Маттіс відвідав Київ наприкінці серпня і дуже чітко висловився: єдине, кого непокоїть те, що країна матиме оборонну зброю, так це агресора. Тому, якщо ви – не агресор, не варто турбуватись. У мене немає новин стосовно строків, але можу зазначити, що ця можливість дуже серйозно розглядається адміністрацією США і над цим дуже потужно працюють», - заявив Курт Волкер.

Читайте докладніше: Курт Волкер: Головний тут Путін. Роль Суркова – запропонувати план

Останнім часом адміністрація президента США Дональда Трампа, за повідомленнями, розглядає можливість змінити позицію щодо надання Україні оборонних озброєнь летальної дії. Пентагон і Державний департамент виступили за такий крок.

За останніми даними ООН, від початку збройного конфлікту на сході України загинули майже 10 тисяч людей.

Дивіться також: Ексклюзивне інтерв’ю з Куртом Волкером – про конфлікт на cході України, шляхи його вирішення та американську позицію

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG