Спеціальні потреби

Трамп: зброя США «готова» в разі нерозсудливих дій КНДР


Президент Трамп у п’ятницю виступив із черговим попередженням на адресу Північної Кореї, заявивши про боєготовність американських військових сил та озброєнь.

«Військові рішення тепер повністю підготовлені, все заряджене і готове, в разі Північна Корея поведе себе нерозсудливо. Сподіваюся, Кім Чен Ин знайде інший шлях!»

Про це американський президент написав у Twitter через день після того, як міністр оборони США заявив, що війна з Північною Кореєю була б катастрофічною.

У відповідь на запитання кореспондента у четвер на заході в місцевості Mountain View в Каліфорнії про можливі людські втрати у випадку ядерної конфронтації з КНДР, глава Пентагону Джим Маттіс заявив:

«Мій портфель, моя місія, моя відповідальність полягають у тому, щоб мати військові варіанти, у разі необхідності. Проте, в даний момент, це держсекретар Тіллерсон, посол Гейлі, отож, як ви бачити, американські зусилля очолені дипломатами, зосереджені на дипломатії і отримують дипломатичні результати. Трагедія війни добре відома. Вона не потребує іншого окреслення, крім того, щоб визнати, що вона буде катастрофічною», - заявив міністр оборони Маттіс.

Дивіться також: "Курча Дон" - повітряна скульптура схожа на Трампа навідалася до Білого дому

"Курча Дон" - повітряна скульптура схожа на Трампа навідалася до Білого дому. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG