Спеціальні потреби

Трамп назвав три випадки, у яких аборти допустимі


Президент США Дональд Трамп не погодився з ключовими положеннями жорсткої заборони жінкам переривати вагітність, запровадженої в американському штаті Алабама.

Трамп, який послідовно виступає за заборону абортів, наголосив у своєму дописі у Twitter, що виключення в забороні має бути зроблено у випадках зґвалтування, інцесту та, якщо існує загроза життю матері - перші два виключення відсутні в новому законі штату Алабама.

Президент зауважив, що подібної позиції притримувався і колишній президент США Рональд Рейган.

"Як відомо більшості, і для тих, хто хоче знати, я рішуче виступаю за життя, за трьох виключень: зґвалтування, інцест та захист життя матері - та сама позиція, яку займав Рональд Рейган..", - йдеться в повідомленні Трампа.

Рух серед штатів із прийняття нового законодавства проти абортів почався після того, як президент Трамп обрав на посаду Верховного судді Бретта Кевено, підвищивши шанси, що Верховний суд США може прийняти рішення стосовно заборони абортів і на державному рівні. Прибічники заборони абортів сподіваються, що їх ініціативи на рівні штатів будуть розглядатись у Верховному суді США і знайдуть там підтримку.

Трамп вперше прокоментував нову хвилю законів США стосовно абортів. Він закликав республіканців об'єднатись навколо цього питання.

"... Ми значно просунулись за останні два роки зі 105-ма чудовими новими федеральними суддями (і багато ще буде), двома верховними суддями, політикою Мексико сіті і, загалом, новим позитивним ставленням до права на життя. Радикальні ліві з абортами на пізніх строках вагітності (і гірше) вибухають з цього питання, - пише Трамп. - Маємо триматись разом і виграти за життя 2020. Якщо будемо дурними і не об'єднаємось як один, то всі наші тяжко здобуті досягнення за життя зникнуть шивидко!"

15 травня губернаторка штату Алабама республіканка Кей Айві підписала закон штату, що забороняє аборти. Переривання вагітності буде дозволено лише у надзвичайній ситуації, коли йдеться про загрозу життю матері, або якщо плід не виживе після народження. Переривання вагітності визнається тяжким кримінальним злочином. Зокрема, за порушення заборони, лікареві загрожуватиме до 99 років ув'язнення.

Цього року, заборону на аборти після шести тижнів вагітності вже затвердили в Огайо, Джорджії, Кентуккі та Міссісіпі.

16 травня, Сенат штату Міссурі, де більшість голосів мають представники Республіканської партії, прийняв законопроект, який забороняє аборти після 8 тижнів вагітності, включаючи вагітності, спричинені зґвалтуванням та інцестом. Для того, щоб законопроект вступив у дію, його має затвердити ще одна палата парламенту штату а також підписати губернатор.

Такі жорсткі заборони на переривання вагітності були неоднозначно сприйняті навіть серед консерваторів у США.

Дивіться також: Контраверсійний закон про заборону абортів в Алабамі може стати прецедентом для цілої країни

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG