Спеціальні потреби

Спецпредставник ООН закликав уряд США відкрити кримінальне провадження у справах застосування електрошокерів у в’язницях


Спеціальний представник ООН з питань недопущення катувань закликав уряд США відкрити кримінальне провадження у справах застосування надмірної сили, а саме електрошокерів, в американських в’язницях.

Відео використання так званих тейзерів у в’язницях штатів Огайо, Тенесі, Оклагоми та Арканзасу між 2008 та 2016 роками оприлюднило агентство Рейтер. В ООН кажуть, зафіксовані інциденти порушують заборону ООН катувань, нелюдського та жорстокого поводження з людьми. Розслідування Рейтер визначило понад 100 осіб, які загинули у тюрмах після застосування тейзерів.

Раніше Міністерство юстиції США не рекомендувало відкривати кримінальних справ проти співробітників в’язниць за використання тейзерів, обмежившись цивільними позовами.

Дивіться також: Американський конгресмен дав ув’язненому суданському священику другий шанс на життя - у США

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG