Спеціальні потреби

Демократи засвідчили підтримку спікеру Джонсону, республіканці підозрюють вплив російської пропаганди на своїх колег – заяви


Демократи обіцяють підтримку спікеру Палати представників Майку Джонсону, навіть якщо його однопартійці-республіканці намагатимуться усунути його з посади через голосування за допомогу Україні. На фото: Майк Джонсон і Марджорі Тейлор-Грін, березень 2024р.REUTERS/Evelyn Hockstein
Демократи обіцяють підтримку спікеру Палати представників Майку Джонсону, навіть якщо його однопартійці-республіканці намагатимуться усунути його з посади через голосування за допомогу Україні. На фото: Майк Джонсон і Марджорі Тейлор-Грін, березень 2024р.REUTERS/Evelyn Hockstein

Демократи засвідчили підтримку спікеру Майку Джонсону, республіканці підозрюють вплив російської пропаганди на своїх колег – такими були заяви на недільних телешоу у США 7 квітня.

Так, конгресмен-демократ Адам Сміт заявив, що довіряє обіцянці спікера Палати представників Майка Джонсона “не залишати Україну”.

У недільному шоу The Hill Sunday від NewsNation політик сказав, що усунення Джонсона з посади “було б великою, великою помилкою”. Як повідомляв Голос Америки, така пропозиція лунала від однопартційців спікера (конгресвумен-республіканка Марджорі Тейлор-Грін ініціювала петицію про відставку Джонсона).

Але низка демократів, як повідомляв Голос Америки, озвучували готовність допомогти спікеру зберегти свою посаду у разі його проблем з республіканцями через винесення на голосування допомоги Україні.

Адам Сміт у телешоу розповів, що деякий час працював зі спікером Джонсоном, головуючи у Комітеті зі збройних сил:

“Він порядна, розумна людина, у мене з ним хороші робочі стосунки”.

Майк Джонсон, нагадує видання The Hill, пообіцяв взятися за допомогу Україні, коли Конгрес повернеться до роботи у Вашингтоні цього місяця після великодніх канікул. “Хоча внутрішня політика його партії робить це складною справою”, – констатує видання, нагадуючи про розбіжності у поглядах стосовно України всередині Республіканської партії.

Негаразди у Палаті представників погано впливають на країну в різних аспектах, сказав Адам Сміт, тому, з його слів, політик готовий підтримати спікера Джонсона на його посаді у разі надходження пропозицій республіканців звільнити його.

“Я вірю, що він дотримає свого слова”, – сказав Сміт стосовно обіцянок Джонсона розглянути українське питання на голосуванні у Палаті представників.

Газета The Wall Street Journal повідомляє, що “Майк Джонсон готується оприлюднити загадковий пакет допомоги Україні”. Наразі подробиць про законопроєкт, який можуть винести на голосування у Палаті представників мало, констатує газета:

“Навіть деякі законодавці Республіканської партії, які брали участь в обговоренні пакету, кажуть, що не бачили остаточного тексту законопроєкту”.

Законодавці про вплив російської пропаганди

Тим часом голова комітету з розвідки Палати представників конгресмен-республіканець Майк Тернер заявив, що “російська пропаганда, на жаль, потрапила до Сполучених Штатів і заразила значну частину моєї партії”. Про це він сказав у інтерв’ю на каналі CNN.

Так Тернер відповів на цитату голови комітету Палати представників із закордонних справ респубілканця Майкла Маккола, погодившись із його припущенням про вплив російської пропаганди на частину республіканців у Конгресі.

Раніше демократка Ненсі Пелосі, колишня спікерка Палати представників також припускала вплив російської пропаганди на процеси всередині США, зокрема, заявила, що потрібне розслідування зв'язків між протестами за припинення вогню та впливом Росії.

А видання NBC News повідомляло висновок колишніх посадовців та кіберпекспертів про те, що Москва “поширює дезінформацію про Джо Байдена та інших демократів, щоб зменшити військову допомогу США Україні та підтримку НАТО за сторони США”.

“Втручання Росії у вибори 2024 року вже почалося”, – застерігає NBC.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG