Спеціальні потреби

На Заході слова Путіна про хакерів-патріотів викликали асоціації з «зеленими чоловічками»


Хакери «прокинулись, прочитали, що щось відбувається в міждержавних відносинах, і якщо у них патріотичний настрій, вони починають вносити свою лепту, як вони вважають, за правильне, в боротьбу з тим, хто погано відгукується про Росію», - так відповів президент Росії Путін на запитання міжнародної преси про можливі кібератаки Росії на президентські вибори в США в 2016 році, заперечивши хакерство на державному рівні.

Представники міжнародної преси відзначили, що хоча Путін і не визнав державної підтримки хакерству, він все ж припустив, що російська кібератака на вибори в США таки відбулась.

«Путін визнав і вже не заперечує втручання Росії, але говорить про «патріотично налаштованих хакерів», - твітує Стів Копак з CNBC.

Інші не готові довіряти словам Путіна:

«Путін: ми не робили хакерських атак на вибори США, але «патріотично налаштовані» хакери, яких ми навчили і фінансували – можливо», - твітує Джонатан Вайсман з The New York Times

Західні аналітики побачили паралелі в поясненнях Путіна про хакерів з поясненнями Росії стосовно ситуації в Україні.

«Путін говорить, що то патріоти-хакери, а не уряд, стоять за кібератаками проти Заходу. Як і «добровільні» армії, що воюють в Україні», - твітує колишній посол України в США Стівен Пайфер.

«Чесно кажучи, Порошенко так само говорить про українських хакерів», - зауважив Александер Кларксон з Лондонського королівського коледжу.

«Тіні зелених чоловічків? Спершу заперечення, потім представлення цього як величезну патріотичну перемогу», - пише британський економіст Тімоті Еш.

Дивіться також: Справа довкола можливих таємних зв`язків зятя Трампа із Росією набирає обертів

Справа довкола можливих таємних зв`язків зятя Трампа із Росією набирає обертів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

XS
SM
MD
LG