Спеціальні потреби

Нафтові ціни, фондові ринки реагують на рішення Трампа обмежити подорожі до США


Ціни на нафту марки брент впали на 5,6% і на 5,4% на американську нафту у четвер і торгуються за ціною на 50% менше, ніж у січні, повідомляє Reuters.

Цього разу ринки відреагували на рішення президента США Дональда Трампа запровадити 30-денне обмеження на подорожі іноземців з 26 європейських країн до США, для того, щоб стримати поширення коронавірусу COVID-19.

Оголошення прозвучало в рамках промови Трампа в середу ввечері про йшлося про заходи протидії поширенню коронавірусу і зменшення впливу епідемії на економіку. Також у середу Всесвітня Організація Охорони Здоров'я визнала поширення коронавірусу пандемією.

Промова Трампа не змогла заспокоїти інвесторів. Фондові ринки відкрились падінням у четвер. На час відкриття, падіння промислового Dow Jones реєстрували на рівні 4,6%, S&P 500 – 4.3%, Nasdaq – 4,5%. Американські фінансисти очікували на більш рішучі дії із захисту економіки від падіння, а також з державної підтримки тих, хто перебуває на карантині і тому тимчасово не працює, пише CNBC. Раніше повідомлялось, що адміністрація Трампа розглядає варіанти зменшення податків на доходи, щоб стимулювати економіку.

Європейські ринки у четвер прискорили падіння, що триває вже тиждень, знизившись до мінімальних значень за чотири роки.

Фондові ринки залишається нестабільними через непевність стосовно впливу поширення коронавірусу на економіку а також нафтовим протистоянням ОПЕК та Росії, які не змогли домовитись про скорочення продажу нафти.

Дивіться також: Порожні вулиці Мілана та Рима через коронавірус. Відео

Порожні вулиці Мілана та Рима через коронавірус. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG