Спеціальні потреби

За шпигунство на користь Росії, у США заарештували громадянина Мексики


На півдні американського штату Флорида заарештували громадянина Мексики за звинуваченнями у шпигунстві на користь Росії, повідомляють американські ЗМІ з посиланням на інформацію Міністерства юстиції США.

Згідно до документів обвинувачення, Росія завербувала Ектора Фуентеса у 2019 році. В лютому 2020 року, Фуентес отримав вказівку від російського урядовця встановити місцезнаходження та номер машини особи, яка є "урядовим джерелом США".

За звинуваченнями, після отримання вказівки, Фуентес намагався потрапити до житлового району, де проживала ця особа, однак машину Фуентеса та його дружини помітила охорона. Коли охоронці наблизились до машини Фуентеса, його дружина вийшла з машини, знайшла автомобіль особи і зробила фото її номерного знаку.

Через два дні, під час вильоту з Маямі до Мексики, американські прикордонники зупинили Фуентеса та його дружину. Посадовці знайшли фото номерних знаків машини у "нещодавно видалених" документах на телефоні дружини Фуентеса, повідомляють ЗМІ з посиланням на документи обвинувачення.

За повідомленнями, Фуентес визнав, що виконував операцію за вказівкою російського посадовця.

Дивіться також: Як США тренують українську збірну до перших баскетбольних "Ігор Нескорених". Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG