Спеціальні потреби

Виконавцям "класики" у США дають стипендії


Виконавцям "класики" у США дають стипендії
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00

Виконавцям "класики" у США дають стипендії

Мистецтво загалом, а класична музика зокрема, завжди потребувала і потребує підтримки. Ось уже майже шістдесят років таку допомогу юним та молодим музикантам у Лос-Анджелесі надає організація, що ставить за мету розвиток класичної музики. Фонд молодих музикантів пропонує сім різних програм, у яких бере участь чотириста підростаючих талантів, чимало яких походять з бідних родин. Музиканти віддячують, даючи безкоштовні концерти з метою популяризації класичної музики. Оркестр, організований при Фонді, служить своєрідним мостом для учасників програми, який прокладає їм шлях до світу професійної музики.

Генеральна репетиція перед виступом… Роджер Калія – диригент Фонду молодих музикантів допомагає здолати складні переходи репертуару. В його оркестрі як учні середньої школи, так і молоді професіонали, віком до 25 років. Попри різний вік, каже диригент, всіх об’єднує любов до музики:

«Це певний рівень енергії і захоплення, що швидко передається іншим, і мені подобається це у них бачити».

Молоді музиканти, які потрапляють сюди, здобувають практичний досвід, а найголовніше у них з’являється нагода працювати зі знаменитостями.

Флейтистка Міра Маґрил нещодавно виконала соло партію для кінофільму Стівена Спілберґа «Бойовий кінь». Музику до стрічки написав славетний композитор Джон Вільямс. Флейтистка Маґрил говорить:

У Фонді переконані, навіть якщо їхні випускники не стануть професійними музикантами, любов до музики у них залишиться назавжди.
«Музика починається і закінчується партією для флейти, яку мені випало грати під диригуванням Джона Вільямса. Це, мабуть, найкращий концертний виступ, у якому мені довелося брати участь».

Найталановитіші отримують гранти на продовження навчання у вищих навчальних закладах чи на приватні уроки.

Роджер Калія розповів, що окрім роботи диригента у Фонді він також паралельно працює над докторською дисертацією в Індіанському університеті:

«Для мене це дуже корисний досвід. Я стільки всього навчився, працюючи з цими молодими людьми».

Оркестр допомагає молодим людям перенести набуті у музичній школі чи консерваторії знання в концертний зал – розповіла Джулія Ґаскіл, виконавчий директор фонду:

«Вони стають певні себе. Їх любов до музики і їх природні здібності збагачуються».

У Фонді переконані, навіть якщо їхні випускники не стануть професійними музикантами, любов до музики у них залишиться назавжди.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Viber

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Viber

XS
SM
MD
LG