Спеціальні потреби

Президент Ємену покладає відповідальність за неспокій в арабському світі на США та Ізраїль


Антиурядові проести у Сані
Антиурядові проести у Сані

У Ємені десятки тисяч опозиційних активістів вийшли на вулиці Сани з вимогою відставки президента Алі Абддали Салеха, який вперше звинуватив свого союзника - Сполучені Штати - у розпалюванні щоденних протестів проти нього.

Промовляючи сьогодні, Салех звинуватив США та Ізраїль у співпраці з метою спричинення повстання в Ємені та інших частинах арабського світу, кажучи, що таку змову організував Тель-Авів, під наглядом США.

Останніми роками, Салех співпрацював з Вашингтоном у боротьбі з бойовиками аль-Кайди, які використовують частини його збіднілої країни, де панує безладдя, для організації атак на Сполучені Штати та їх союзників. Салех перебувє при владі у Ємені від 1978 року і відмовляється піти перед закінченням його президентського терміну у 2013 року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG