Спеціальні потреби

Криза в Ємені продовжується


Криза в Ємені продовжується
Криза в Ємені продовжується

Представники Ради Співробітництва країн Перської затоки кажуть, що церемонія підписання угоди, згідно з якою Президент Ємену Абдулла Салех має залишити президентське крісло, відкладається на невизначений час. Сам президент підписувати цей документ відмовляється.

Обговорити цю кризу у штаб-квартирі Ради в Ер-Ріяді, зібрались міністри закордонних справ її шести країн-членів. Без підпису президента Салеха криза залишається у глухому куті. Лідери опозиції Ємену висловили сподівання, що дипломатам вдасться вмовити президента Салеха поставити під документом свій підпис. Крім того, вони очікують, що на ситуацію відповідним чином відреагує Захід. Лідер опозиції попередив, що у разі провалу угоди, насильство в країні вибухне з новою силою.

Сполучені Штати та Саудівська Аравія намагаються знайти розв’язку військовому конфлікту якомога швидше, щоб не допустити посилення в Ємені осередків Аль-Кайди, що у свою чергу може дестабілізувати ситуацію у сусідній Саудівській Аравії - найбільшого у світі експортера нафти.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG