Спеціальні потреби

Міністр фінансів США засудила посадовців РФ за підтримку Путіна 


Фото: Міністри фінансів та голови центробанків країн "Групи 20" беруть участь в засіданні на Балі, Індонезія, 15 липня 2022 року. (Сонні Тумбелака/Pool foto via AP)
Фото: Міністри фінансів та голови центробанків країн "Групи 20" беруть участь в засіданні на Балі, Індонезія, 15 липня 2022 року. (Сонні Тумбелака/Pool foto via AP)

NUSA DUA, Індонезія, 15 липня (Reuters) - Міністр фінансів США Дженет Єллен засудила «жорстоку та несправедливу війну» Росії в Україні і заявила, що російські фінансові чиновники, які беруть участь у зустрічі G20 в Індонезії в п'ятницю, також відповідальні за «жахливі наслідки» війни.

Єллен, виступаючи на відкритті зустрічі міністрів фінансів і керівників центральних банків Групи 20 на індонезійському острові Балі, привітала міністра фінансів України та звинуватила у негативних наслідках війни «виключно» Росію, сказав посадовець Міністерства фінансів США.

Заступник міністра фінансів Росії Тимур Максимов приїхав на Балі, а міністр фінансів РФ Антон Сілуанов брав участь у заідані віртуально під час виступу Єллен, повідомило джерело.

Єллен заявила журналістам у четвер, що російським офіційним особам не місце на зустрічі 20 найбільших економік, і закликала світову спільноту притягнути Росію до відповідальності за війну та її вплив на ціни на енергоносії та продовольство.

Очільниця Міністерства фінансів США закликала членів G20 збільшити та прискорити фінансову допомогу Україні. Міністр фінансів України Сергій Марченко був присутній на відкритті засідання.

“Я рішуче засуджую жорстоку та несправедливу війну Росії, — сказала Єллен. - Розпочавши цю війну, Росія несе повну відповідальність за негативні наслідки для світової економіки, зокрема за підвищення цін на сировинні товари”.

"Ви розділяєте відповідальність за невинно втрачені життя та поточні людські та економічні втрати, які війна спричиняє у всьому світі", — сказала Єллен, звертаючись до російських офіційних осіб.

Вона сказала, що російські офіційні особи, які беруть участь у зустрічі, "посилюють жахливі наслідки цієї війни своєю постійною підтримкою режиму Путіна".

"Ви розділяєте відповідальність за невинно втрачені життя та поточні людські та економічні втрати, які війна спричиняє у всьому світі", — сказала вона, звертаючись до російських офіційних осіб.

Єллен закликала країни підтримати обмеження ціни на російську нафту, щоб допомогти знизити ціни на енергоносії та зберегти пропозицію нафти після того, як в кінці року ввійдуть в дію європейські, а можливо і британські та американські санкції щодо транспортування російської нафти.

Якщо не вжити таких заходів, сказала вона журналістам у четвер, це призведе до закриття значної кількості російської нафти та зростання світових цін на нафту.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG