Спеціальні потреби

"Та я його на роботу брав" - посол України у США задоволений новими профільними міністрами


Від нового уряду очікують продовження боротьби з корупцією - Вашингтон. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00

Від нового уряду очікують продовження боротьби з корупцією - Вашингтон. Відео

У Державному департаменті США зацікавлені організувати телефонну розмову між держсекретарем Майком Помпео та новопризначеним міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, розповів "Голосу Америки" посол України Володимир Єльченко. За його словами, у Вашингтоні хочуть зберегти позитивну динаміку у відносинах України та США після візиту Помпео до Києва, продемонструвати позитивне ставлення до змін уряду та зацікавленість у підтримці діалогу на наявному рівні.

У мене були чудові контакти з міністром оборони Загороднюком. Ми спілкувалися кожного дня телефоном.
Володимир Єльченко, Посол України в США

Єльченко розповів, що, хоча у нього були добрі і продуктивні відносини із міністрами оброни та закордонних справ, зміна очільників не має вплинути на роботу Посольства України в США. До того ж він особисто знайомий із обома новими міністрами.

«У мене були чудові контакти з міністром оборони Загороднюком. Ми спілкувалися кожного дня телефоном. Я думаю, що я і з новим міністром встановлю такі ж контакти. Тим більше він мене знаю, я його знаю. Він був представником міністерства оборони у Представництві України при ООН, я добре його пам’ятаю», - розповів він.

Єльченко пригадав, що брав на роботу у МЗС нового міністра закордонних справ Дмитра Кулебу, і сказав, що вважає його дуже здібним дипломатом.

«Він дуже енергійна, молода людина, амбіційна. У нього все вийде», - сказав посол Єльченко «Голосу Америки» за лаштунками конференції «Діалог з питань безпеки США-Україна», яка була організована Центром відносин України-США, Українсько-американським фондом та Американською Радою із зовнішньої політики.

Я сподіваюся, що новий прем-міністр буде продовжувати антикорупційну кампанію, яку обіцяє президент Зеленський.
Ендрю Герріс, конгресмен

Присутній на конференції конгресмен-республіканець Ендрю Герріс, сказав «Голосу Америки», що зміна уряду є проблемою росту і що у Вашингтоні сподіваються, що новий уряд проводжуватиме політику реформ.

«Я сподіваюся, що новий прем'єр-міністр буде продовжувати антикорупційну кампанію, яку обіцяє президент Зеленський, та протистояти російській агресії як на Сході України, так і в Криму», - сказав Герріс.

Військовий експерт та президент фонду "Джеймстаун" Ґлен Говард каже, що позитивно оцінює роботу Андрія Загороднюка, який залишив посаду міністра оборони.

«Україна вперше мала насправді цивільного міністра оборони, що є дуже важливо. Йому був потрібний час, що показати справжні результати, але його інтуїція була дуже доброю, і він розумів необхідність для України мати флот», - сказав він. Зараз ми вступили у період невизначеності.

Наразі, за словами експерта, Україна вступає у період невизначеності, що не допомагає її інтересам.

«Я так розумію, що новий міністр оборони говорить англійською. Для України це великий крок уперед. Але Україні потрібна послідовність в уряді. Їй потрібний міністр оборони, який працює тривалий час, їй не потрібна зміна урядовців кожні 6 місяців. Особливо, коли ми говоримо про таку критичну роль як міністр оборони», - вважає Говард.

Більше про оцінку американськими експертами змін в уряді в Україні читайте тут.

Дивіться також: Студія Вашингтон. Конгрес США підтримав законопроект «Про підтримку релігійної свободи в Україні»

  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG