Спеціальні потреби

Без відставки Януковича вирішення кризи неможливе - експерт


"Без відставки Януковича криза не вирішиться"
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

"Без відставки Януковича криза не вирішиться"

Українська влада у протистоянні з власним народом зайшла занадто далеко і потребує повного перезавантаження. І процес переформатування повинен початися з самої верхівки, вважає колишній постійний представник США в НАТО, а нині виконавчий директор Інституту Маккейна Курт Волкер:

«Я думаю, межа пройдена. Цей уряд відповідальний за вбивство кількох демонстрантів. Ми маємо звіти про зловживання та тортури з боку правоохоронців. Я навіть і уявити собі не можу, як ця ситуація може бути вирішена, щоб президент Янукович залишився при владі».
Ми опинились у такій ситуації, коли Україну просто необхідно тримати у центрі уваги
Курт Волкер


Втім проведення дострокових президентських виборів, експерт вважає недоцільним кроком:

«На мою думку виборчі закони вже настільки підлаштовані для зловживань, що Україні спочатку потрібно провести реформу, відновити довіру до виборчого процесу як такого. А це потребує певного перехідного періоду щоб реформувати законодавство, яке створить умови для нового виборчого процесу. В результаті до влади може прийти опозиція, ті партії, які братимуть участь у процесі, а у суспільстві виникне довіра до влади. Але спочатку, Янукович повинен піти з посади».

За словами Курта Волкера, Захід сьогодні не може знижувати градус уваги до України:

Лобістів Януковича у США пікетували
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00
"Ми опинились у такій ситуації, коли Україну просто необхідно тримати у центрі уваги. Якщо ми все пустимо на самотік, якщо західні країни та Сполучені Штати припинять звертати увагу, Янукович утримається, протести та сутички з силами безпеки будуть продовжуватися".

"Ми побачимо, як Україна швидко відкотиться дуже далеко назад у своєму демократичному та економічному розвитку та відносинах з сусідами та Європою. Ніхто не хоче, щоб так сталося", - заявиввиконавчий директор Інституту Маккейна Курт Волкер.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG