Спеціальні потреби

ООН: Світові ціни на харчі зросли до рекордного рівня


ООН: Світові ціни на харчі зросли до рекордного рівня
ООН: Світові ціни на харчі зросли до рекордного рівня

За даними Продовольчої і сільськогоподарської організації ООН (ФАО), від грудня до січня ціни на продукти харчування підскочили на 3,4 відсотка. Щорічний індекс цін на продовольство тепер досяг найвищого рівня з часу коли ФАО почала збирати такі дані у 1990 році.

Експерти ФАО кажуть, що минулого місяця ціни на майже всі основні продукти харчування, у тому числі на зернові та олію, зросли, у той час як ціни на м’ясо залишилися стабільними.

Економіст ФАО Абдолреза Аббассіан каже, що навряд чи зростання цін на продовольство припиниться найближчим часом і попередила, що високі ціни можуть створити проблеми у бідних країнах, які залежать від імпортних продуктів, аби прогодувати населення.

Аббассіан вказала на одну позитивну ознаку - чимало країн очікує багатих врожаїв, що може приборкати темп зростання цін на їх власні зернові.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG