Спеціальні потреби

Обама: США не піддадуться страху перед тероризмом, не змінять ставлення до людей


Президент США Барак Обама у неділю виступив із викривальною промовою проти тероризму на закритті щорічної наради Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) та Східноазіатського саміту.

Перед від'їздом з Куала-Лумпура, де він говорив про досягнутий Америкою прогрес у поглибленні зв'язків з регіоном, президент заявив, що значна частина його роботи в столиці Малайзії «була присвячена актуальній загрозі тероризму».

Як відомо, у п'ятницю бойовики-ісламісти напали на готель в столиці Малі Бамако. Раніше цього місяця угруповання бойовиків «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за серію збройних атак і вибухів в Парижі, в результаті яких загинули 130 чоловік.

Сьогодні в занадто багатьох країнах сім'ї оплакують безглузді втрати близьких у результаті атак у Франції і Малі

«Сьогодні в занадто багатьох країнах сім'ї оплакують безглузді втрати близьких у результаті атак у Франції і Малі», - сказав президент США.

Коаліція з 65-ти країн на чолі із США, метою якої є боротьба з «Ісламською державою», «не заспокоїться», сказав Обама, додавши, що після останніх терактів деякі країни заявили про намір активізувати боротьбу з екстремістським угрупуванням.

«Дуже важливо, щоб кожна країна, кожен лідер заявили, що злоба купки вбивць не змусить світ припинити займатися життєво важливими справами», - сказав Обама.

Значну частину свого годинного брифінгу з журналістами американський лідер присвятив зусиллям по боротьбі з тероризмом.

«Ми не піддамося страху», - сказав Обама. Хоча загроза тероризму реальна, додав він, є різниця між пильністю і страхом, через який люди відмовляються від своїх цінностей.

В останні тижні у США та інших країнах йдуть активні дебати про те, чи становлять біженці, які ховаються від насильства в Іраку і Сирії, загрозу безпеці через те, що серед них можуть спробувати сховатись терористи.

«Ми не піддамося страху і не почнемо ставитись один до одного, або якихось людей по-іншому через їх релігію, расу чи походження», - наполягав Обама.

Дивіться також: Ось чому директор ЦРУ хоче співпрацювати з Росією

Ось чому директор ЦРУ хоче співпрацювати з Росією. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

XS
SM
MD
LG