Спеціальні потреби

Прогноз: американська енергетика припинить використовувати вугілля до 2033 року


Очікується, що через 15 років на відновлювані джерела буде припадати більше половини вироблюваної в США електроенергії

За прогнозами інвестиційного будинку Morgan Stanley, вугілля зникне з енергосистеми США до 2033 року, на шляху до створення безвуглецевої енергетики.

Викопне паливо поступиться відновлюваним джерелам енергії, на які припадатиме 39 відсотків електроенергії в США, а в 2035 році - 55 відсотків, йдеться в доповіді Morgan Stanley.

Зміни відбуватимуться з тим, як все більше штатів будуть запроваджувати закони, які вимагають від енергетичних компаній скорочувати викиди вуглекислого газу.

У минулому році на вугілля припадало близько 20 відсотків електроенергії, що виробляється у США.

За прогнозами Міністерства енергетики, цей показник може вирости до 22 відсотків у 2021 році, оскільки зростання цін на природний газ змушує енергетичні компанії змінювати склад палива.

Але короткострокове зростання не подолає глобальний зсув в бік більш чистих джерел енергії - тренд, що набирає обертів, завдяки обіцянці президента Джо Байдена вивести США на шлях до повністю «зеленої» енергетичній системі.

Раніше Національна академія наук у США оприлюднила доповідь "Прискорення декарбонізації енергетичної системи США", у якій було визначено ключові соціо-економічні цілі, яких країна має досягнути на шляху до зменшення до нуля викидків вуглецю до 2050-го року.

Серед іншого, доповідь відзначає, що для подвоєння обсягу електричної енергії, яка генерується джерелами, що не створюють викдиків вуглецю, необхідно рекордне запровадження технологій енергії сонця та вітру та згортання теплоелектростанцій.

Дивіться також: Як іммігрантки з Боснії у США в час кризи відкрили власний бізнес

Як іммігрантки з Боснії у США в час кризи відкрили власний бізнес. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG