Спеціальні потреби

Дональд Трамп продовжив обмеження на видачу американських віз та “зелених карток”


Президент США Дональд Трамп продовжив заборону на видачу деяких імміграційних та робочих американських віз, яка мала закінчитись 31 грудня. Нові обмеження повинні діяти до 31 березня.

“Вплив COVID-19 на ринок праці Сполучених Штатів та на здоров’я американських громад є предметом постійного національного занепокоєння”, - йдеться в заяві президента.

Обмеження поширюються на візи типу H-1B, яка дає право на роботу висококваліфікованим працівникам, зокрема у сфері ІТ, L (видається для трансферу в рамках однієї компанії), H-2B (для малокваліфікованих працівників) та J-1 (видається учасникам освітніх програм), а також членам їх родин. Обмеження також стосуються лотереї “Зелена картка”.

Юристи та захисники прав іммігрантів закликали новообраного президента Джо Байдена відмінити указ Трампа після інавгурації.

“Надто багато сімей були розділені, і надто багато мрій були зруйновані через цю незаконну заборону”, - прокоментувала Карен Тамлін, засновниця центру Justice Action та юристка, яка бореться проти візових обмежень. “Ми продовжимо боротись проти цих обмежень у суді й закликаємо адміністрацію Байдена-Гарріс в перший день відмінити всі ксенофобські прокламації президента Трампа, в тому числі цю заборону”.

В команді Джо Байдена поки не відповіли, чи збирається новообраний президент скасовувати указ Дональда Трампа.

Сара Пірс, дослідниця Інституту імміграційної політики, каже, що імміграційні питання можуть не бути на першому місці для адміністрації Байдена. "Чимало імміграційних розпоряджень можуть прийматись повільно, бо в них дуже багато роботи. Але я очікую, що вони будуть більш відкриті до віз H-1B, принаймні, скасують обмеження адміністрації Трампа".

Дивіться також: Чого вас навчив 2020? Підсумовуємо рік з українцями у США.

Чого вас навчив 2020? Підсумовуємо рік з українцями у США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:22 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG