Спеціальні потреби

Виконуючий обов'язки міністра юстиції США йде у відставку


На фото: Джеффрі Розен
На фото: Джеффрі Розен

Він очолював міністерство юстиції трохи більше року

Виконуючий обов'язки міністра юстиції США Джеффрі Розен йде у відставку у середу. Він тимчасово очолював Міністерство юстиції і був другою людиною у відомстві з травня 2019-го року, займаючись низкою масштабних розслідувань, включно із розслідуваннями щодо технологічних гігантів.

Колишній міністр транспорту при президенті Трампі, Розен очолив мін'юст після того як Білл Бар оголосив про свою відставку в грудні 2019 року.

У грудні ЗМІ повідомляли, що Трамп добивався, щоб Розен призначив спецпрокурора для розслідування тверджень про фальсифікації на виборах і податкові проблеми Хантера Байдена - сина обраного президента Джо Байдена.

Тоді Розен заявив Reuters, що він «буде вирішувати питання по суті справи і на основі закону і фактів».

Представник Мін'юсту повідомив Reuters у вівторок, що Розен не призначив такого спецпрокурора.

Коментуючи відставку Розена, журналістка каналу CNN Ліза Мірандо відзначає, що його перебування на посаді позначилось "речами, які не відбулись, включно із непризначенням спецпрокурора попри тиск з Білого дому".

Розен намагався триматися в тіні, але виступив із засудженням атаки на Капітолій прихильників Трампа 6-го січня. Міністерство юстиції розгорнуло величезну роботу з виявлення і переслідування учасників штурму.

У відеозверненні у вівторок Розен заявив, що його відомство має твердий намір забезпечити «безпечну і мирну інавгурацію».

«Міністерство юстиції не потерпить жодних спроб затьмарити цей день насильством», - сказав він.

Дивіться також: Агентство REUTERS запитало зірок про першу справу, яку вони б зробили, якби їх обрали президентом

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG