Спеціальні потреби

Адміністрація Байдена відновлює депортації іммігрантів, що перетнули кордон США нелегально


Адміністрація Білого дому відновила оперативну депортацію сімей мігрантів із Гватемали, Гондурасу та Сальвадору, що перетнули американський кордон нелегально.

Міністерство внутрішньої безпеки повідомило, що із понеділка родини мігрантів, які не мають юридичних підстав залишатись у США, тобто не шукають притулку в країні чи не можуть на нього претендувати, за пришвидшеною процедурою будуть відправлені на батьківщину на літаках.

"Ми підкреслюємо, що ті, хто не мають права залишатися в Сполучених Штатах, будуть оперативно вислані", - йдеться в заяві. При цьому адміністрація Байдена повідомила, що розширила "легальні шляхи до еміграції", включаючи розширення програми віз типу H-2B для Центральної Америки.

Як пише Politco, це рішення Білий дім ухвалив з огляду на загострення пандемічної ситуації на південному кордоні країни. Відповідний указ вперше ввів торік колишній президент Дональд Трамп, й нова влада планувала його скасувати, однак, через поширення штаму Дельта, рішення відклали.

Зазвичай нелегальні мігранти не намагаються потрапити в США через кордон із Мексикою в спекотні літні місяці, проте лише в червні число затримань на південному кордоні в США досягло 188 тисяч - це рекордний показник за два останніх десятиліття.

У матеріалі використані джерела: Department of Homeland Security, Politico

Дивіться також: За кермом до американської мрії: як стати далекобійником у США і скільки можна заробити? Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG