Спеціальні потреби

США і Європа відзначають День Перемоги


Відзначення Дня Перемоги у Парижі: міністр Фабіус і держсекретар Керрі
Відзначення Дня Перемоги у Парижі: міністр Фабіус і держсекретар Керрі

Європа і Сполучені Штати відзначають 70-річчя перемоги над нацизмом, день, коли нацистські війська склали зброю, закінчуючи Другу світову війну на європейському континені.

У своїй щотижневій промові, оприлюдненій раніше з цієї нагоди, президент Барак Обама віддав належне воїнам, які служили під час війни, називаючи їх «поколінням, що дослівно врятувало світ».

Президент Франції Франсуа Олланд також закликав до єдності, характеризуючи День Перемоги як «перемогу ідеалу над тоталітарною ідеологією». У Парижі, місці масових святкувань у 1945 році після капітуляції Німеччини – президент Олланд поклав вінок до пам’ятника на Могилі невідомого солдата. В церемонії взяли участь міністр закордонних справ Лоран Фабіус і державний секретар США Джон Керрі.

У Великобританії в п’ятницю відбувалися різні церемонії вшанування пам’яті жертв війни. Прем’єр-міністр Дейвид Камерон взяв участь у відзначеннях, тоді як королева Єлизавета візьме участь у спеціальній службі у Вестмінстерському абатстві в неділю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG