Спеціальні потреби

У Каліфорнії створюють гігантські центри вакцинації 


Стадіони, виставкові центри та парки розваг стають центрами вакцинації у Каліфорнії. У штаті, в якому налічують уже більше 3 мільйонів випадків кількості заражень на Ковід 19 розпочали масову вакцинацію тих, хто у групі найбільшого ризику. Щоправда, влада вже попередила, наявної кількості вакцини для усіх не вистачить.

Стадіон "Доджер" у Лос-Анджелесі - домашня арена місцевої бейсбольної команди Доджерс. Місце стало гігантським пунктом масової вакцинації. За планом місцевого уряду, тут можуть щодня отримати щеплення щонайменше 12 000 людей.

“Ми тут, щоб оголосити, що стадіон Доджер, який був найбільшим пунктом тестування у світі, перетвориться на найбільший пункт вакцинації в Америці.” – розповів мер Лос-Анджелеса Ерік Гарсетті.

Серед інших центрів вакцинації - виставковий центр Cal Expo у Сакраменто, Центр проведення масових заходів поблизу Сан-Франциско, а також парк Petco у Сан-Дієго. Попри те, що у штаті почали робити щеплення мешканцям віком від 65 років, у всіх центрах в першу чергу вакцинують медичний персонал, працівників і мешканців будинків для старших людей, а також персонал та мешканців закладів тривалого догляду.

“Якщо ви відчуваєте задишку, біль у грудях, чи бачите висипку, - натисніть на клаксон.” – кажуть під час вакцинування.

Іншим центром вакцинації став паркувальний майданчик парку розваг Діснейленд, який закрили для відвідувачів 10 місяців тому. Тут, як і у всіх пунктах вакцинації, вишикуються черги. Місцева влада попереджає, - вакцини може не вистачити для всіх.

“Державний план розповсюдження вакцини не досконалий. Нам потрібно, щоб держава швидко надавала вакцини округам. Наші медичні працівники тут, в окрузі Орандж готові вакцинувати наших мешканців. Каліфорнія - технологічна столиця країни та світу. Чому вона відстає від інших штатів, щоб своєчасно зробити щеплення людям.”– стверджує Дональд Вагнер, член наглядової ради округу Орандж.

“Ми всі колективно працюємо цілодобово, щоб отримати більшу кількість вакцин, але проблема полягає в тому, що ми просто не отримуємо достатньо вакцин на національному рівні.”– розповідає мер Лос-Анджелеса Ерік Гарсетті.

Наразі Каліфорнія отримала 3 з половиною мільйони доз вакцини, з яких у штаті використали трохи більше одного мільйона. Та поки що штат залишається з найбільшою кількістю заражених на Ковід-19. Найгірша ситуація у Лос-Анджелесі, де за словами мера, у місті хтось заражається кожних шість секунд, а вмирає кожні вісім хвилин.

Дивіться також: Стадіони, виставкові центри і парки розваг стають центрами вакцинації у Каліфорнії

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG