Спеціальні потреби

Більше половини американців підтримують вимогу вакцинації для повернення на робочі місця


52% американців схвалюють вимогу підтвердження вакцинації для того, щоб повернутись на робоче місце. Це стверджує дослідження Axios-Ipsos. При цьому аналогічні вимоги для можливості їсти всередині закладів харчування підтримують 47% опитаних, а для можливості відвідувати салони краси та перукарні - 49%.

Думка опитаних розділилась залежно від їхніх політичних вподобань. “За” підтвердження вакцинації висловлюються переважно прихильники Демократичної партії - водночас республіканці до такої ідеї ставляться здебільшого негативно.

Також опитування з’ясувало, що мешканці США сміливіше повертаються до звичної соціальної активності. Кількість людей, які дотримуються соціальної дистанції, зменшується - при цьому кількість тих, хто за останній час їв у закладах харчування чи бачився з друзями чи родичами, збільшилася.

Лише третина американців вбачає ризик у поверненні до “нормального” життя. Водночас 19% та 17% опитуваних заявили про покращення їхнього емоційного та психічного здоров’я відповідно.

У травні Центр контролю та профілактики захворювань США (CDC) зняв рекомендації щодо носіння масок та соціального дистанціювання для людей, які повністю вакциновані. Наразі в Сполучених Штатах повний курс щеплення отримали близько 140 мільйонів людей. В Білому домі очікують, що до дня незалежності 4 липня вдасться вакцинувати 70% дорослого населення США.

Дивіться також: На скільки і чому зросла вартість житла у США під час пандемії?

На скільки і чому зросла вартість житла у США під час пандемії? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG