Спеціальні потреби

Україна - в десятці "найнещасніших" економік світу, хоч і трохи щасливіша, ніж в 2017 – Bloomberg


Зростання цін цьогоріч є більшою загрозою для світової економіки, ніж нестача робочих місць, згідно з Індексом нещастя, який вираховує Bloomberg.

Індекс складено на основі прогнозів зі зростання цін та безробіття для 66 країн.

Найбільш нещасною економікою вже чотири роки поспіль є Венесуела, де триває гіперінфляція, призводячи економістів у розпач. МВФ прогнозує інфляцію в Венесуелі на рівні 13 000 відсотків цього року, після 2 400 відсотків в 2017.

Україна займає 7 місце в рейтингу серед найбільш нещасних країн на основі прогнозів на 2018 рік. Це дещо краще за 5 місце, яке Україна займала а рейтингу-2017.

Найменш нещасними є Таїланд та Сінгапур. Однак, високий рейтинг Таїланду також пов’язаний з тим, як країна обраховує рівень безробіття, вказує Bloomberg і радить дивитись на рейтинг Сінгапуру.

Індекс базується на концепції того, що інфляція та безробіття визначають те, як почуваються мешканці в цій країні. Звичайно, це не завжди справджується: постійно низькі ціни можуть означати низький попит, а надто висока зайнятість, може обмежувати працівників у зміні роботи.

Дивіться також: 400 видів ласощів з усього світу зібрано в унікальній крамниці-музеї у США. Відео

400 видів ласощів з усього світу зібрано в унікальній крамниці-музеї у США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG