Спеціальні потреби

РФ концентрує війська на кордоні з Україною тільки для навчань – Міноборони США


Пентагон
Пентагон

У Пентагоні намагалися розвіяти натяки про можливість масового вторгнення Росії в Україну, кажучи, що концентрація російських військ на кордоні пов’язана лише з щорічними військовими навчаннями.

Про це заявив у п'ятницю речник Пентагону капітан Джефф Дейвіс, - повідомляє Yahoo News.

18 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що не виключає повномасштабного вторгнення Росії до України і попереджав про можливість запровадження в такому разі воєнного стану.

Останніми днями помітне значне загострення ситуації в Україні на східному фронті. Росію звинувачують у нарощуванні сил та військової техніки в регіоні.

Речник Міноборони США заявив, що у Вашингтоні занепокоєні дедалі гострішою риторикою як з боку Києва, так і Москви.

«Ми занепокоєні тим, що Росія продовжує окупацію Криму, ми занепокоєні підвищенням рівня насильства в Східній Україні», - заявив капітан Дейвіс.

«Проте ми не бачимо того «єдинорога», якого вистежує багато хто, – тієї ідеї, що має статися якесь масштабне короткотермінове нарощування сил чи пересування військ», - сказав речник Пентагону.

«Я думаю, що пересування, які ми спостерігаємо, пов’язані з планованими навчаннями, і ми не бачимо такого масового нарощування сил, на яке натякали», – наголосив Джефф Дейвіс, додавши, що США продовжують уважно відстежувати ситуацію.

Дивіться також: Як українець віддячив єврею, що врятував йому життя

Невідомі сторінки Голокосту: Як українець віддячив єврею, що врятував йому життя. Відео.
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:54 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG