Спеціальні потреби

Арешт особи, запідозреної в плануванні атак на вашингтонське метро


Вашингтонський метрополітен
Вашингтонський метрополітен

У середу заарештовано американця пакистанського походження за звинуваченням у плануванні атак на станції метрополітену у Вашингтоні. Він також імовірно ділився інформацією з особами, які, як вважається, мали зв’язки з аль-Кайдою.

Міністерство юстиції Сполучених Штатів повідомило, що Фарук Ахмед, якому 34 роки, фотографував станції метро у столиці і планував одночасні атаки. Вони кажуть, що він розпочав оглядати місця у квітні, та що федеральні слідчі вели уважний моніторинг його діяльності.

Помічник міністра юстиції Дейвид Крис заявив, що ця справа «підкреслює потребу продовження пильності щодо терористичної загрози».

Проти Ахмеда, народженого у Пакистані натуралізованого американця, висунуто три звинувачення, включно із спробою надати важливу підтримку терористичній організації і в плануванні терористичної атаки на систему громадського транспорту.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG