Спеціальні потреби

Сенат США голосуватиме у справі Договору про СНО з Росією


Сенат США голосуватиме у справі Договору про СНО з Росією
Сенат США голосуватиме у справі Договору про СНО з Росією

Згідно з передбаченнями, у вівторок у Сенаті США відбудеться попереднє голосування в справі закінчення дебатів про новий договір з Росією щодо скорочення стратегічних і наступальних озброєнь. Це уможливило б остаточне голосування ще цього тижня для ратифікації договору.

Демократичні законодавці, як здається, сповнені оптимізму, що вони матимуть підтримку двох третин сенаторів, тобто мінімуму для ратифікації договору, який вісім місяців тому підписали президент Барак Обама і президент Росії Дмитро Медведєв.

Ратифікацію нового Договору про скорочення стратегічних озброєнь з Росією Обама вважає пріоритетною справою перед тим, як Конгрес ще цього тижня розпочне відпустку.

Однак деякі сенатори кажуть, що Сенат не має досить часу для вичерпного обговорення договору й виступають проти його ратифікації наприкінці праці нинішнього Конгресу. Республіканці твердять, що цей договір може обмежити майбутнє американських протиракетних систем, якщо до його тексту не будуть внесені поправки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG