Спеціальні потреби

Суперечки в Конгресі США можуть спричинити часткове закриття уряду


Капітолій США
Капітолій США

У вівторок Сенат Сполучених Штатів не зміг прийняти законопроекту про короткотермінові витрати, щоб запобігти закриттю уряду вже цього тижня. Демократи заблокували законопроект, який передбачав продовження федеральних витрат до грудня. Нинішні повноваження вигасають у п’ятницю опівночі. Якщо до цього часу Конгрес не зможе досягти компромісу, то менш важливі урядові служби припинять працю.

Цього разу республіканці і демократи сперечаються з приводу питання забруднення води у місті Флінт у штаті Мічиган, яке мало вплив на здоров’я незаможних сімей. Республіканська версія законопроекту, оприлюднена минулого тижня, не включала пакету допомоги на суму 220 мільйонів доларів для міста Флінт, яку прийняв Сенат окремим законопроектом цього місяця.

Демократи в обох палатах Конгресу, а також усі законодавці зі штату Мічиган вимагають швидкого рішення на допомогу мешканцям Флінта. Демократи також звертають увагу на те, що законопроект не включає коштів на допомогу мешканцям тих районів штату Луїзіана, в яких цього року сталася повінь.

Криза з водою у Флінті розпочалася ще у 2014 році і дотепер її не полагоджено. Вона стосується приблизно 100 тисяч людей.

Республіканці у Сенаті звинувачують демократів, що вони намагаються створити кризу із закриттям уряду з політичних міркувань.

Дивіться також: У США відкрили Національний музей афро-американської історії та культури

У США відкрили Національний музей афроамериканської історії та культури. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG